10 Mart 2012 Cumartesi

ÇEŞİTLİ DUALAR

Kayıp eşyayı bulma duası 

Hz. Ömer (ra)'in oğlu Abdullah şöyle buyurmuştur: Bir eşyasını kaybeden veya çaldıran kişi, iki rekât namaz kıldıktan sonra şöyle dua eder:

اَللَهُمَّ رَبَّ ا لضّآلََّةِ وَ هاَدِىَ الضَّآلَّةِ رُدَّ عَلَىَّ ضآَلَّتِي بِقُدْرَ تِكَ وَ سُلْطاَنِكَ فَاِنَّهاَ مِنْ فَضْلِكَ وَ عَطَاءِكَ

"Allâhümme rabbe'd-dâlleti ve hâdiye'd-dâlleti, rudde aleyye dâlletî bi kudretike ve sultânike. Fe in-nehâ min fadlike ve atâike."
ANLAMI: "Ey kaybolanların Rabbi ve kaybolanları ve yolunu kaybedenleri doğru yola kılavuzlayan Allah'ım! Kudretin ve saltanatın hakkı için kaybettiğim şeyi bana iade eyle. Çünkü bu senin fazl ve keremindendir." 


 

Sabır Duası 

رَبَّنَااَفْرِغْ عَلَيْناَ صَبْراً وَ تَوَفَّناَ مُسْلِمِينَ

''Rabbenâ efriğ aleynâ sabran ve teveffenâ müslimîn.''(A'raf,7/126)
ANLAMI: ''Rabbimiz!Üzerimize sabır yağdır ve canımızı müslümanlardan biri olarak al.''

 

 

Evden Çıkarken okunacak dua 


بِسْمِ اللهِ تَوَكَّلتُ عَلَ اللهِ لاَ حَوْلَ وَ لاَ قُوَّةَ اِ لّاَ بِا للهِ ا لْعَلِىِّ ا لْعَظِيمِ

“Bismillahi, tevekkeltü alallah, lâ havle ve lâ kuvvete illâ billah”

Allah'ın adını anarak (evimden çıkıyorum) Ben Allah'a dayanıp tevekkül ettim.(Her türlü) kuvvet ve kudret ancak Allah'ın yardımıyladır.



Zifaf (gerdek) duası 

Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurdu:''Sizden biriniz eşine yaklaşmak istediğinde şöyle dua etsin.

بسم الله اَلّلهمّ جَنِّبْناَ الشَّيْطاَنَ وَ جَنِّبِ الشَّيْطاَنَ ماَرَزَقْْتَناَ

okunuşu:''Bismillah! Allahümme cennibne'ş-şeytane ve cennibi'şeytane mâ razektenâ.''

Anlamı:''Allah'ın adıyla! Allah'ım Şeytanı bizden ve bize nasib edeceğin çocukan uzaklaştır.''




İstihare Duası ve yapılışı 


İstihare yapmak için, önce günahlardan tevbe edilir. Tevbe için kısaca, “Ya Rabbi! Büluğ anımdan şimdiye kadar yaptığım günahlara pişman oldum. Bundan sonra da, inşallah hiç günah işlememeye söz veriyorum” denir. Sonra gusledilir. [İlk gün gusül almak yeter.] Gusülden sonra, o gece (istihareye niyet ettim) diyerek iki rekat nafile namaz kılınır. İlk rekatta Kâfirun, ikinci rekatta İhlas okunur. İstihare namazından sonra şu dua okunur:
(Allahümme inni estehirüke bi-ilmike ve estakdirüke bi-kudretike ve eselüke min fadlikelazim fe inneke takdirü ve la akdirü ve tâlemü vela âlemü ve ente allamül-guyub)
Yedi gece devam edilir. [Gündüz de istihareye yatmak caizdir.]
İstihare başkasına yaptırılmaz. İstihareyi herkesin kendi yapması gerekir. İstihare yapmasını öğrenmeli, bu sünneti kendisi ifâ etmelidir. Bedenle yapılan ibadetleri başkasına yaptırmak caiz değildir.
İstihareden sonra, abdestli olarak, kıbleye dönüp yatılır. Rüyada beyaz veya yeşil görmek hayra, siyah veya kırmızı görmek şerre alamettir. 7 gün istihareden sonra, rüyada bir şey görülmezse, kalbe bakılır. O işi yapmak arzusu varsa, o işe karar verilir.

Sual: İstihare, halk arasında söylenen âdet gibi bir şey mi? Gerçekten ilerisi için yapmak istediğimiz olaylar hakkında mesela evlenirken istihareye yatmamız doğru olur mu?
CEVAP
İstihare sünnettir. Danışacak yeri olmayan istihare yapmalıdır.
Evlenmeden önce, birkaç defa istihare etmeli, Hak teâlâya sığınmalıdır. Nefsin ve kötü kimselerin araya katılmasından koruması için, yalvarmalıdır. Salih, güvenilir kimselerle istişareden sonra, istihare yapmalıdır. Bir muradı olan kimse, abdest alır, temiz bir yere oturur, üç defa salevat-ı şerife okur, sonra her birine Besmele çekerek on Fatiha, sonra onbir İhlas okur, sonra üç defa salevat okur. Sonra sağ yanı üzere, yüzü kıbleye karşı olarak ve sağ elini sağ yanağı altına koyarak yatar, niyet ettiği şeyin iyi veya kötü olacağını bi-iznillah rüyada görür. (Fetava-i Karı-ül-hidaye)
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Mutluluk, istihare namazı kılmakla gerçekleşir.) [Hakim]
(İstiharede bulunmak ve kadere rıza göstermek kişinin mutlu olacağına, bunun aksi ise, kişinin mutsuz olacağına alamettir.) [Tirmizi]
Bir işe başlayacağınız veya bir şeyden kurtulmak istediğiniz zaman, iki rekat nafile namaz kılıp [yukarıda bildirilen Arapça duayı okuyarak] “Eğer bu işim [Mesela şununla evlenmem] dünya ve ahiretim için hayırlı ise, bunu bana mübarek eyle. Eğer hakkımda hayırlı değilse, onu benden uzaklaştır ve hayırlı olanı bana kolaylaştır. Beni kazana rıza gösterenlerden eyle, Ya Erhamerrahimin” demelidir.
Sual: İstihare namazını kılıp duasını ettikten sonra hiç konuşulmaması gerekir mi?
CEVAP
İhtiyaç varsa konuşulur. Aslında yatsı namazını kıldıktan sonra konuşmamak müstehaptır, iyi olur. Ama ihtiyaç var ise konuşulur






Salat-ı Tefriciyye Okunuşu ve Fazileti 


Bismillahirrahmanirrahim
Allâhümme salli salâten kâmilaten ve sellim selâmen tâmmen alâ seyyidinâ Muhammedinillezi tenhallü bihil’ukadü, ve tenfericü bihil’kürabü, vetükdâ bihil’havâicü, ve tünâlü bihir’regâibü, ve hüsnül’havâtimi, ve yüsteskal’gamâmü bivechihil’ke’imi ve alâ âlihi ve sahbihî fî külli lemhatin ve nefesin biaded-i külli mâlûmin lek


DUANIN manası
“Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”
Duayı arapça olarak okumanız tavsiye edilir.
İmamı Kurtubî Hazretleri şöyle buyurmuş: “Bir kimse, çok önemli bir işinin veya önemli bir dileğinin gerçekleşmesini, ya da üzerinde devam edip duran büyük bir belanın üzerinden çekilip gitmesi (kalkması) için “Salât-i Tefriciye”yi (4444) defa okuyup, bu mübarek Salâtü Selâm ile Yüce Peygamberimizi vesile edinse, hiç şüphe ve tereddüt yoktur ki, Yüce Allah, o kulunun istek ve muradının olması için hayırlı bir sebeb yaratır ve ona muradını verir.”
Gerçekten inanarak yapılmış bir duanın kabul olmayacağını kim söyleyebilir.
Bu salâvât-ı şerife nasıl okunmalıdır?
1- Başlamadan önce 21 defa “estağfurullâh el azîm ve etûbu ileyh” denilmelidir.
2- Bir defa “euzu besmele” çekilip okumaya başlanmalıdır.
 
 
 

Salâtı Münciye

Okunuşu:

"Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin  Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî'il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi's-seyyiât ve terfe'unâ bihâ ındeke a'lâ'd-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ'l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî'l-hayâti ve ba'del-memât birahmetike Yâ erhame'r-rahimîn. Hasbunellahu ve ni'mel vekîl, ni'mel mevlâ ve ni'me'n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr."

Anlamı:

"Allahım! Efendimiz Muhammed'e (sav) ve onun ehli beytine salât at. Bu salâvat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salâvat hürmetine yerine getirsin, bizin bütün günahlardan bu salâvat hürmetine temizlersin, o salâvat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salâvat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi bize bunları merhametinle nasip et. Allah Tealâ bize kafidir ve ne iyi bir dost, ne iyi bir vekildir. Ey Rabbimiz, senin mağfiretini dileriz, dönüş yalnız sanadır."

 
 

Kabir ziyaretinde yapılacak dua 

Kabir ziyaretinin, ölü ve ziyarette bulunan kimse için iki ayrı yönü vardır. Kabir ziyaretinde bulunan kimse, hem ölüye duada bulunur hem de dünya hayatının fani oluşunu idrâk eder. Kabirde bulunan kişinin bir zamanlar kendisi gibi sağ olduğunu, hayalleri ve emelleri olduğu, belki de bunlardan pek çoğunu gerçekleştirmeye fırsat bulamadan öldüğünü, aynı âkıbetin kendisini de beklediğini düşünmeye vesile olur, âhireti hatırlar. Ölüye dua ve istiğfarda bulunur. Bu da ölüye sevab kazandırır. Kabir ziyareti esnasında şu dua okunabilir:
Okunuşu: “Esselâmu ‘aleykum yâ ehlel-kubûr.
Yağfirullâhu lenâ ve leküm.
Entüm selefünâ ve nahnü bil-eseri.
Ve innâ inşâellâhü biküm lâhıkûn.
Esselâmu ‘aleyküm dâre kavmin mü’minîn
Ve etâküm mâ tû’adûne ğaden müeccelûn.
Ve innâ inşâallâhu biküm lâhikûn.
Allâhümmağfir liehli bakî’ıl-ğarkad.
Esselâmu ‘aleyküm ehled-diyâri minel-mü’minîne vel-müslimîne ve innâ inşâallâhu biküm lâhikûn.
Es’elullâhü lenâ ve lekümül-‘âfiyeh.
Anlamı: "Ey kabir topluluğu! Allah’ın selamı üzerinize olsun. Allah sizi ve bizi bağışlasın. Siz bizim öncülerimizsiniz. Biz de inşaallah  size katılacağız.” (Tirmizî, Cenaiz, 59; İbn Mâce, Cenâiz, 36)
“Ey müminlerin yurdu, Allah’ın selamı üzerinize olsun.  Size vadedilen ölüm geldi, bize de yakında gelecektir. İnşaallah biz de arkanızdan geleceğiz. Allahım! Burada yatanları bağışla” (Müslim, Cenaiz, 35/103)
“Ey müminlerin yurdu, size selam olsun. İnşaallah biz de size kavuşacağız. Allah’tan bizler ve sizler için afiyet dilerim (Müslim Cenaiz, 35/104)




Bebeklere isim koyma 

   Bebek kucağa alınır;Bebeğin SAĞ kulağına ezan, SOL kulağına da kâmet okunduktan sonra üç defa bebeğe konması istenen isim söylenir ve şöyle dua edililr;
   Ya Rabbi! Bu yavruya hayatta çağrılacağı bir isim koyduk. Bu ismi,kendisi hakkında hayırlı eyle.İsmine leke getirecek,kendini utandıracak duruma düşürme. Her zaman ismi ile mutlu eyle.
   Bu evladı ana-babasına itâatli,dîni ve îmanında kuvvetli,vatanına ve milletine faydalı olarak yetişmesini nasib eyle.
    Kendisine ve ana-babasına, Uzun  ve hayırlı bir  ömür, geniş rızık,ihsan eyle.
   El-Fâtiha







Faydalı İlim İsteme Duası 

اَللَهُمَّ اَنْفِعْنِي بِماَعَلَّمْتَنِي مَايَنْفَعُنِي وَذِدْنِي عِلْماً وَالْحَمْدُللهِ عَلَي كُلِّ حاَلٍ وَاَعُوذُ بِاللهِ مِنْ عَذاَبِ النّارِ
 OKUNUŞU:
"AllÂhümme enfi'ni bi mâ allemtenî,Allimnî mâ yenfeunî ve zidnî ilmen. Velhamdü lillâhi alâ külli hâl . Ve eûzü bi'llahi min azâbi'n-nâr."
  ANLAMI:
"Allah'ım, Bana öğrettiğin ilimden beni  faydalandır. Faydalanacağım ilmi öğret.ilmimi arttır.Her Hal üzere Allah'a hamdolsun. Cehennem azabından Allah'a sığınırım."




Yolculuğa Çıkarken 

Sahabeden Abdullah inbi Sercis (r.a) den rivayet edildiğine göre Rasülullah (s.a.s) yolculuğa çıkarken şu duayı okurdu:

اَللهُمَّ اِنّيِ اَعُوذُ بِكَ مِنْ وَعْثاَءِ وَ كَاَبَةِ الْمُنْقَلَبِ وَالْحَوْرِبَعْدَلْكَوْرِوَدَعْوَةِ الْمَظْلُومِ وسُوءِ الْمَنْظَرِفِي الاَهْلِ وَلْماَلِ


OKUNUŞU:"AllÂhümme innî e'ûzü bike min va'sâi'seferi ve keâbeti'l-münkalebi ve'l-havri ba'del-kevri ve da'veti'l-mazlûmi ve sûi'l-menzari fi2l-ehli ve'l-mâli"
ANLAMI:Allah'ım ! Yolculuğun güçlüklerinden,üzücü manzaralarla karşılaşmaktan ,iyiyken kötü olmaktan, mazlumun bedduasından ve dönüşte mal ve çoluk çocuğu kötü hallerde bulmaktan sana sığınırım." 






Borçtan Kurtulma Duası 

Borç yükünden beli bükülmüç birisi, Hz Ali'ye (r.a) gelerek kendisine yardımcı olmasını istemişti. Hz Ali (r.a) kendisine şöyle demiştir;
Rasulullah'ın bana öğrettiği bir duayı sana öğreteyim de,onu okursan ,üzerinde sebir dağı kadar borç olsa Allah Teala o borcu ödemen için yardım eder,"demiş ve aşağıdaki dua'ya devam etmesini tavsiye etmiştir;
اَللَّهُمَّ اَكْفِنِي بِحَلاَلِكَ عَنْ حَرَامِكَ وَاَعِنّيِ بِفَضْلِكَ عَمَّنْ سِوَاكَ
OKUNUŞU;”Allâhümme ikfinî bi helâlike an harâmike ,ve eınnî bi fazlike ammen sivâke”(Hz Ali (r.a) Tirmizi,Daavat 121
ANLAMI;”Allah’ım,Helalinden bana yetecek kadar vererek beni haramından koru.Lutfunla beni senden başkasına muhtaç etme.”
&&&                                        &&&

Peygamber Efendimiz (s.a.s) bir gün mescide girdi.
Orada ashabtan Ebu Ümâmeyi gördü. Ona;
-Ey Ebu Ümâme,Namaz vakti olmadığı halde neden burada oturuyorsun? Diye sordu.
-Sıkıntı ve borç içerisindeyim Ya Rasûlullah !”dedi
Bunun üzerine Peygamberimiz ona aşağıdaki duayı sabah- akşam tekrarlamasını tavsiye buyurdular:

اَللَهُمَّ اِنّيِ اَعُوذُبِكَ مِنَ الْهَمِّ وَالْحُزْنِ وَاَعُوذُ بِكَ مِنَ الْعَجْزِ وَالْكَسَلِ وَاَعُوذُ بِكَ مِنَ الْجُبْنِ
وَالْبُخْلِ وَاَعُوذُ بِكَ مِنْ غَلَبَةِ الدَّيْنِ وَقَهْرِ الرِّجَال
OKUNUŞU:“Allahümme innî eûzü bike mine’l-hemmi, ve’l huzni .ve eûzü bike mine’l-aczi ve’l keseli;ve eûzü bike mine’l-cübni ve’l-buhli,ve eûzü bike min galebeti’d-deyni ve kahri’r-ricâli.”
ANLAMI:”Allah’ım! Dünya ve ahirette gam ve kederden sana sığınırım.Acizlikten ve tembellikten sana sığınırım.Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım.Borç altında ezilmekten ve insanların beni aşağılamasından sana sığınırım”.
-Ebû Ümame (r.a) kısa bir zaman sonra borçlarından kurtulmuştur.
Peygamber Efendimiz (s.a.s) borç’tan önce beş özellikten Allah’a sığınmayı tavsiye etmiştir.Bu beş özellik,Borçlanmanın ve fakirliğin sebepleridir.Önce sebeplerden,Üzüntü,acizlik,tembellik,korkaklık, ve cimrilikten Allah’a sığınmayı tavsiye etmiştir.Sığınmak,Bu sebeplari terk etmek demektir .Bir insan ,onları terk ederse bunların sonunda borçtan kurtulmak çok daha kolay hale gelir.Yani Peygamber efendimiz (s.a.s) çalışmadan,oturduğu yerde borçtan kurtuluş beklemeyi değil,borçluluğun sebeplerini ortadan kaldırmayı öğütlemiştir.





Bereket duası 

Enes b.Malik (r.a) Rasullah (s.a.s)in (ziraat ve ticaret ile iştigal eden )Medineliler için şöyle dua ettiğini bildirmiştir:
اَللَّهُمَّ باَرِكْ لَهُمْ فِي مِكْيَالِهِمْ وَبَارِكْ لَهُمْ فِي صَاعِهِمْ وَمُدِّهِمْ
Okunuşu;"Allahümme bârik lehüm fî mikyâlihim ve bârik lehüm fî sâ'ıhim ve müddihim."
Anlamı:"Allah'ım! Onların ölçülerini,tartılarını,her türlü ticari iş ve işlemlerini mübarek ve bereketli eyle!"
Bu konuda yapılacak duaları gönlümüzden geldiğince ve dilimiz döndüğünce ihlas ve samimiyetle çoğaltabiliriz.Mesela;Allah'a hamd ve Rasulullah'a salat ve selam getirdikten sonra,Şu şekilde dualar edebiliriz.
"Ya Rabbi! KAzancımıza bereket ihsan eyle, Helalinden en verimli ve üretken bir şekilde çalışıp çok kazanabilmeyi nasip eyle."
"Ya Rabbi! Menkul ve gayri menkullerimizi,işyerimizi,malımızı,canımızı her türlü afetten ,yangından,soygundan, ve benzeri tehlikelerden muhafaza eyle!.




Hayırlı Eş ve Evlat Duası

وَالَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا
ANLAMI: "Onlar, “Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle” diyenlerdir."(Furkan,25/74)



رَبِّ هَبْ لِي مِنَ الصَّالِحِينَ


ANLAMI:“Ey Rabbim! Bana salihlerden olacak bir çocuk bağışla.” (Saffât, 100)







Erkek Çocuk İsteyenin Duası 

Bizler,Erkek evladın mı yoksa   Kız evladın mı, hakkımızda hayırlı olacağını bilemeyiz.Allah'tan herşeyde olduğu gibi çocuğunda hayırlısını istemeliyiz.Erkek te kız da isteyebiliriz,Ama ısrarcı olmamalıyız. Bu konuda şöyle denmelidir;"Allah'ım senden erkek (veya kız)çocuğu istiyoruz.Ama sen daha iyisini bilirsin.Hakkımızda hangisi hayırlı ise onu ver."
Erkek çocuk isteyen,birleşme öncesinde besmele ile üç defa ihlas sûresini okur,sonra da şu duayı okur;
اَللَّهُمَّ اجْعَلْنيِ مِنْ لَدُنْكَ ذُرِّيَّةً مُطِيعَةً

“Allahûmme’c’allnî min ledünke zürriyyeten tayyibeten mutîaten.”
ANLAMI:"Allah'ım,bana yüce katından temiz ve saygılı bir nesil ihsan eyle."(amin)

 


 

Cinsel İlişkilerde Okunacak Dua 

بِسْمِ اللهِ ا لّلهُمََّ جَنِّبْناَ الشَّيْطاَنَ وَجَنَِّبِ الشَّيْطَانَ ماَرَزَقْتَناَ

“Bismillah,Allahümme cennibne’ş-şeytâne ve cennibi'ş-şeytane  mâ razaktenâ”


ANLAMI:”Allah’ın adıyla.Allah’ım bizi şeytandan ve şeytanı da bize ihsan edeceğin şeylerden (çocuklardan) uzaklaştır.” 








Kurban Duası 

Kurban usulüne uygun olarak kesmek için dikkat gösterilir. Bunun için kurban, kesileceği yere sürüklenmeksizin, zahmet vermeden getirilir, sol yanı yere getirilecek şekilde kıbleye karşı yatırılır.
Kesecek olan kimse önce şu duâyı okur:

اِنِّي وَجَّهْتُ وَجْهِيَ لِلَّذِي فَطَرَ السَّماَواَتِ وَ الاَرْضَ حَنِيفاً وَمآاَنَا مِنَ الْمُشْرِكِينَ
"Muhakkak ben, dinime tam bağlanarak, o yeri ve gökleri yaratan Allah'a yöneldim. Ben müşriklerden değilim." (En'am Sûresi, 79)

Kurban kesim işi bitince gidilir, iki rek'at şükür namazı kılınır, Allah'a hamd ve şükürde bulunulur.
Peygamberimiz, kurbanı kestikten sonra iki rekat namaz kılınız, arkasından da Allah'dan ne dileğiniz varsa isteyiniz, buyurmuştur. Bu sebeple namaz kılındıktan sonra ayetten alınan şu cümlelerle duâ edip namazdan kalkılır.

قُلْ إِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


"Şüphesiz benim namazım da, kurbanım da, dirilmem de, ölümüm de hiçbir ortağı olmayan, alemlerin Rabbi olan Allah'ındır."

 

 

 

 

 

Zemzem İçerken Dua 

الّهُمَّ اِنِّي اَسْاَلُكَ عِلْماً ناَفِعاًوَرِزْقاً واَسِعاًوَشِفاَءًمِنْ كُلِّ داَءٍ وَ سَقَمٍ

“Allah’ım! Senden faydalı ilim,bol rızık ve her türlü dert ve hastalığa karşı şifa niyaz ediyorum.”

 

 

 

 

İSMİ A'ZAM

لاَاِلَهَ اِلاَ اَنْتَ ياَ حَناَّنُ ياَ مَناَّنُ ياَبَدِيعَ السَّمأَواَتِ وَلْ اَرْضِ ياَذَلْجَلألِ وَلاِكْراَمِ
La ilahe illa ente ya hannanu ya mennanu ya bedias semavati vel erdı ya zel celali vel ikram.

Cuma günü hangi vakitte bu dua okunarak dua da bulunulursa,meşrıkla mağrip arasında ne şey istenilirse duası kabul olunur.








 


 


 


 






 


 


 

 

 


 


 


 

 


 

1 yorum:

  1. s.a, admin kardeşim bazı içeriklerinizin www.dualarimiz.com sitesinden alındığı,bundan dolayıda benim (dualarimiz.com)admin'i VERİ TRAFİĞİMİN limitleri aşmasına sebebiyet verdiğiniz ,bundan dolayıda hosting şirketine fazla para ödememe sebep olduğunuz için ve içerik hırsızlığı yaptığınızdan dolayı 3 GÜN İÇİNDE www.dualarimiz.com sitesinden aldığınız içerikleri kaldırmadığınız halde google ADSENSE (reklamlarınızı aldığınız yer) ve gerekli her yere şikayet edeceğimi bildiririm.
    Yukarıdaki ÇEŞİTLİ DUALAR hepsi www.dualarimiz.com dan alınmıştır

    YanıtlaSil